Sidan med dataspel, guider, recensioner, tutorials samt en och annan walkthrough.

Civilization IV - Axe Rush

En av de bästa strategierna för att tidigt skaffa sig ett övertag på högre svårighetsgrader är att göra en så kallad Axe Rush. Alla civilisationer klarar detta även om aggressiva är sådana är bättre lämpade.

Tillvägagångssätt

Börja med att forska fram Bronze Working så snart som möjligt och bygg warriors till pop 2 sedan en worker. Bygg mer warriors till pop 3 och sedan en settler. Bygg din andra stad vid närmsta koppar eller på ett bra läge om du redan har koppar i din förta stad.

Resten är lätt. Börja mata fram Axes och attackera så snart du har många nog för att ta fiende staden. Ta ut improvements och workers medan du samlar ihop dina krigare. Fortsätta bygga axes hela tiden och ta ut en motståndare i taget. Det tar ungefär dubbel eller tredubbelt så många anfallare som försvarare.

När ska man sluta

Hela rushen handlar om att få ett övertag i teknologi och utnyttja detta medan motståndarna forskar fram lite av varje. När väl motståndarna kommit ikapp (de som fortfarande lever) så är det dags att sluta. Ett annat skäl är om det tar för lång tid för dina yxor att ta sig till motståndaren.

Att se upp med

Säg att du vill ta ut dina tre närmaste motståndare för att sedan växla till expansiv forskning/produktion för att ta över allt område som de nu lämnar tomt. Då gäller det att du inte tar över för många städer så att din ekonomi kraschar. Rasera då motståndarens små städer och ta över hans huvudstad eftersom de alla ligger i områden med bra resurser.

Alternativa rusher

Alternativ till detta är Malinese Empire som kan göra en rush med sina Skirmishers (ersätter Archers) och Mongolerna som har grymma rytttare i sina Keshiks. De alternativa strategierna har båda fördelen att du slipper hitta koppar för att det ska fungera.

Som Mongol måste du däremot både hitta och ta över hästar samt forska fram Horseback Riding vilket kommer att ta en hel del tid. Däremot kommer du att ha grymma trupper och kan lätt leta upp och ta över/rasera alla motståndarna städer.

Min strategi som mongol är att bygga warriors i första staden tills pop 2, därefter en worker och mer warriors till pop 3. Nu bygger jag en settler och sätter den nära närmaste hästresurs. Vid det här laget måste du alltså ha forskat fram Animal Husbandry för att kunna se hästarna.

Nu kan du bygga barrack i 2an till pop 2 och därefter en worker. Ettan bygger också barrack och sedan 3e staden. Bygg lite försvar/workers/ekonomi i 3an. Bygg sedan Ger (ersättning för stable) i både 1an och 2an så fort Horseback är framforskad. Starta krig mot ditt föra mål genom att förstöra improvements och ta över workers med dina warriors och mata fram Keshiks från de första två städerna så fort det går.

Quechua rush

Inka imperiet har en ganska bra ersättare för Warrior. Denna enhet har styrka 2 och 100% bonus mot archers. Eftersom datorn alltsomoftast kommer att researcha Archers så kan du slå ut en eller två närliggande motståndare innan de hinner researcha Axes. Du måste dock producera en hel del och det kan vara knivigt att nå fram om det är lite längre till motståndet.

Poker online Casino Ladda ner musik

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap