Spelnyheter » Vinna en pokerturnering?

Vinna en pokerturnering?

Turneringspoker är nu för tiden en väldigt stor företeelse och tv tillsammans med casino online har definitivt speedat på denna process ordentligt. Miljontals av spelare världen över drömmer nu om att ta hem en WPT-titel eller att vinna ett WSOP-armband. Givetvis så ser dock verkligheten väldigt annorlunda ut. De flesta spelare tar aldrig hem en turneringstitel och den övervägande majoriteten når aldrig ens ett finalbord.
Varför är det så här? Det finns flertalet anledningar och det behöver inte endast röra sig om brist på talang. Många pokerspelare har helt enkelt inte den rätta tekniken för att lyckas i en pokerturnering, utan har istället en något långsammare stil i sitt spel som lämpar sig bättre för att spela poker i cash games.

Det måste dock nämnas att ett sexhands cash games ofta har ett bra mycket högre tempo än de första rundorna i en turnering. De flesta av de lite mer oerfarna turneringsspelarna får det svårt när blindsen når en nivå då medelstackstorleken är relativt liten.

Det är i detta skede som de riktiga proffsen lägger in en växel till och börjar spela mer aggressivt, medan nybörjarna brukar få det svårt, då de med hand på hand av dåliga kort ständigt måste lägga sig. Så småningom känner de sig tvingade att göra en markering genom att gå all-in. Även om de vinner just den handen, så ligger de dåligt till och det är oftast bara en tidsfråga innan de åker ut ur turneringen.

Poängen är att man måste spela fort för att kunna vinna en poker turnering och därmed måste man även ta risker. Låt oss tänka på detta. Säg att du spelar en turnering online med 1000 spelare och med chipstackar på 5000.  Det betyder att det finns 5 miljoner chips i cirkulation. För att vinna turneringen måste du vinna varenda en av dessa chips.

Det här kanske verkar självklart, men de flesta turneringsspelare inser inte vikten av detta, utan spelar istället för tight och med alldeles för lite chanstagningar. Detta resulterar i att de har få marker kvar när turneringen har kommit halvvägs. Oftast är detta spelare som har för liten bankrulle för turneringen och knappt försöker att chansa.

Denna typ av spelare har som taktik att spela försiktigt och hoppas snarare på att turen ska ta dem så långt som möjligt. Det här är tvärtemot hur turneringsproffs spelar. De inser att det totala antalet händer de kommer spela under hela turneringen inte är alltför många. Proffsen vet att de måste få saker att hända istället för att bara sitta och vänta på turen ska hoppa upp i famnen på dem.

Proffsen inser också att bara hamna i pengarna oftast inte är tillräckligt, utan att de riktigt stora pengarna finns på de tre sista placeringarna. Man måste lära sig att se pokerturneringens struktur och sedan spela därefter. Till exempel, så har online-turneringar ofta en relativt snabb struktur och det betyder att man själv måste spela snabbt för att överhuvudtaget ha en chans på de stora prissummorna. Det är också viktigt att vinna de stora priserna i pokerturneringar med en sån kontinuitet att man tjänar på det.

Det finns många olika stilar som kan vara framgångsrika i turneringspoker, men vilken stil du än väljer, så se till att vara säker på en väldigt viktigt sak. Se till att spela snabbt nog för att ge dig själv en chans att vinna turneringen. För om du inte spelar snabbt nog, så har du ingen chans överhuvudtaget.

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap