Spelnyheter » Övrigt

Kategori: ‘Övrigt’

Wow Gold - Vad tycker du?

Wednesday, April 29th, 2009

Att man kan köpa wow gold på nätet är det väl ingen som missat. Att köpa pengar av någon som i Kina suttit och skrapat ihop dom kan ses på två olika sätt. Ett är att man stöder fattiga studenter i ett låglöneland samtidigt som man slipper sitta och gnaga ihop allt guldet själv, det är ju inte direkt roligt eller hur och vi spelar ju för att ha skoj. Ett annat sätt att se på det är att det är fusk, att man förstör hela spelupplevelsen för alla andra genom att köpa sig till de framgångar som andra fått kämpa sig till. Vad tycker du?

Köpa Guld - Fusk eller Marknadsekonomi

Sunday, November 23rd, 2008

I många spel finns det nu möjligheten att köpa den lokala valutan. Det är endast mycket sällan som det är själva speltillverkaren som ligger bakom, oftast är det asiater som driver en verksamhet som i princip endast kan vara lönsam med kinesiska eller fillipinska löner. 

 Om man tittar på fenomenet, som blivit ett av de allra spammigaste på Internet tillsammans med pornografi och läkemedel, ur ett ekonomiskt perspektiv så är det ganska intressant. Det är många saker som krävs för att en sådan här marknad ska kunna uppstå. Det första är förtås det stora gapet mellan inkomster i väst och öst. En annan sak som krävs är att spelet man spelar i måste ha element av tråkigt. Att sitta och samla ihop gold själv är ju inget man gärna gör just för att det är riktigt tråkigt. Det är ju inte rimligt att hyra in ett team med indier för att spela igenom Grand Theft Auto, just för att det faktiskt är roligt att spela. WoW, AOC och de flesta andra MMORPG:er har däremot rejäla inslag av tråkighet. En annan sak som krävs är också att vi ska tycka att det är värt att betala extra för att ha mer pengar i ett spel. Det här är intressant eftersom många i debatten om fildelning hävdar att vi inte är beredda att betala för underhållning och nöjen längre. Då har man förstås inte räknat med den här marknaden som definitivt är en form av lyxkonsumption, vi betalar lite extra för att göra WoW-upplevelsen lite bättre.Om du är mer intresserad av ämnet kan vi rekommendera svenska: WoW Gold

Roliga spel på nätet

Tuesday, November 11th, 2008

Roliga spel på nätet
Är du kanske en av dem som alltid tippar på sport i någon form? Du känner dig bekväm med att satsa på ditt favoritlag i antingen fotboll, ishockey, handboll eller vad det nu kan vara? Då ska du veta att det finns andra dörrar att öppna när det gäller betting på nätet nu för tiden. Många fler dörrar faktiskt med allt från politik till om det blir en vit vinter i Stockholm i år. Det finns många roliga spel på nätet för dig att upptäcka  på de olika bettingsiterna.

Hos bwin kan du satsa på vem som kommer att bli nästa president i USA. Det står mellan favoriten Barack Obama och underdogen John McCain. Satsa några slantar på just din favorit eller på den du helt enkelt tror kommer att vinna. McCain ger nästan fem gånger så mycket pengar som Obama om han går och vinner valet.

Redan nu kan man även hos bwin  tippa på vem som kommer att bli statsminister i Norge 2010. Är du fortfarande lite sugen på att satsa lite mer på politik? Klart du ska göra det i såna fall! På Nordicbet kan du satsa på vilket block som kommer att få störst del i riksdagsvalet 2010.

Om du inte vill ge dig in i politiken kanske olika tv-programs vinnare eller förlorare är något för dig? Du kan spela på vem som åker ur Idol 2008 varje vecka och även vem som står som slutgiltig vinnare.

Sett programmet Stjärnor på is? Samma sak där med, spela på vilket par som åker varje vecka och vilket par som kommer att vinna på siterna Ladbrokes och Bet365.

Bet24 erbjuder möjligheten att tippa om det kommer bli en vit jul runt om på olika ställen i Norden. Lägst odds är faktiskt att det inte ska bli det, men vad vore väl en jul utan snö? Klart det är värt att satsa lite på att det dimper ner lite snö till jul! På samma site kan du även tippa på om det blir Kina eller USA som sätter sin fot på månen härnäst.

Charmen med dessa roliga spel är att det finns något för alla, även för dig!

Möjligheterna för att tippa på annat än de gamla hederliga sportevenemangen växer, något som kunderna har visat sig uppskatta. En förlängning skulle kunna vara att få lägga upp egna spel på siterna som andra också kan tippa på. Kanske sådär som kompisar gör när de utmanar varandra om att göra vissa saker och sedan kunna lägga upp det så att även andra kan tippa på? Självklart under kontrollerade former, så att ingen kommer till skada. Kanske vore det något för bettingföretagen att anamma? Säkerligen en hit i bettingvärlden. Ska vi slå vad?

Gratis spel

Tuesday, July 22nd, 2008

 Det dyker upp fler och fler roliga spel på nätet. Spel var något som man brukade vara tvungen att betala för (om man inte piratkopierade förstås) men nu för tiden finns det ett nästan oändligt utbud av gratis spel. Det är förstås roligt men det kan iblnad vara svårt att hitta något när man är sugen på att spela, just för att det finns så många. Vi ska göra ett seriöst försök att samla upp så många roliga spel här som vi bara kan så att det går smidigt för dig att hitta rätt :)

Bli bäst i världen på Dataspel - Del 2

Monday, March 31st, 2008

Mät dina resultat

När du bestämt dig för att du spelar dataspel för att vinna är det dags att se över hur du egentligen spelar. Är det verkligen så att det du tror är bra verkligen är bra?

Ett riktigt vanlige nybörjarmisstag är att man tror att saker är bra, som faktiskt inte är det. Det kan bero på att andra sagt att det är bra, att andra gör så eller att det helt enkelt verkar bra. Ett exempel från World of Warcraft och andra liknande spel är hur man skaffar sin XP. Experience points är bra för det är lätt att mäta. Många har en förmåga att satsa hårt på de saker som ger mycket XP i en enda smäll. Ofta är det inte bra, ofta kräver det för mycket grundarbete. Att lösa stora komplicerade quests kan vara roligt men det är endast mycket sällan det bästa sättet att XP:a. Vanligtvis är det bästa sättet att springa runt och döda monster som är något lägre level än en själv, så där så att det nästan känns som att det inte ger något eftersom man får så lite XP per kill. Helst ska man döda dom på någon sekund och helst ska det finnas riktigt många.

Det du förstås undrar är hur vet man att det är bäst då? Jo det gör man genom att mäta. Om du inte har tillgång till eller kan tillverka ett mätverktyg själv får du helt enkelt ta klockan till hjälp i det här fallet. Det är XP per minut som är intressant, inte XP per kill eller något annat. Du vill levla så fort som möjligt i tid räknat, inte i kills eller sprugna mil eller vad som helst. Spela effektivt i femton minuter, se hur mycket XP du dragit in, jämför med att XP:a någon annan stans, välj det ställe som är snabbast. Det kanske verkar jobbigt men efter ett tag börjar du lära dig och kommer behöva testa mindre. Du kanske redan nu tror att du har en känsla för det men vanligtvis är den känslan fel.

Det samma gäller för alla spel, hur vet du att du har den bästa bössan? Vet du vilket avstånd du brukar slåss på kan du testa genom att be en kompis stå på det avståndet och peppra ihjäl honom. Du kommer behöva göra det massor av gånger så se till att det är en bra kompis. Kanske är det så att COF:en äter upp försprånget du får av den större skadan, kanske minskar skadan väldigt med avståndet, hur kan du veta om du inte mäter?

Lektion 2 för att bli bäst är definitivt att lära sig mäta sin prestation.

Bli bäst i världen på Dataspel - Del 1

Sunday, March 16th, 2008

Spela för att vinna

Att bli allra bäst på ett dataspel är svårt, av många anledningar. Det är inte bara det att det är hög konkurrens det är en hel rad andra saker som gör det svårt. Bland annat så är det mycket svårt att mäta vem som är bäst i de flesta spel, även om det inte kan tyckas så. Det är också svårt att bli bäst för att du förmodligen som de flesta andra inte ens har det som mål. De flesta spelar nämligen inte effektivt även när de tror att de gör det.

Att sikta på att bli bäst är en grundförutsättning för att kunna bli det, för de som är bäst gör det. Jag har själv varit bland de absolut bästa på ett antal dataspel och jag tänkte dela med mig av de erfarenheter jag har och vad som gjorde att jag var så bra som jag faktiskt var. Jag spelade en first person shooter och är numer inte alls lika bra, dels för att jag legat av mig förstås men också för att jag är äldre. Man får många fördelar i dataspel av att vara äldre men reaktionerna bli långsammare, det är helt enkelt svårt att matcha de som är på topp näår det gäller reaktioner, alltså 18- till 25-åringarna.

Det första du måste göra är att bestämma dig för att du vill vinna. Du måste bestämma dig för att du vill vinna varje enskild gång, det gäller det samma för alla typer av spel om det så är Poker, World of Warcraft eller Planetside. Att bestämma sig för att vinna är att bestämma sig för att göra allt man kan för att klå motståndaren. Ett exempel på när folk tror att de spelar för att vinna men inte gör det (något som jag upplever mest bland Amerikaner) är när man blandar in någon sorts egenpåhittat heder. Som en som är ute efter att vinna får man ofta höra att göra si eller göra så är lamt (lame), att det förstör spelet eller att det är fusk. Ofta är det bara ursäkter för att de förlorat men i en del fall kommer de dessutom själva låta bli att göra så för att de tycker det är lamt. Jag skulle vilja påstå att ett dataspels regler sätts i hur det är programmerat, andra egenpåhittade regler gills inte. Jag tycker snarare att det är lamt att inte spela efter sin bästa förmåga inom de regler som speltilverkaren satt upp. Regeln som gäller här är alltså, kan man så får man.

Den FPS som jag var vass på hade en lite dålig kod när det gällde movement prediction, motorn hade helt enkelt svårt att rita saker där de verkligen var eftersom den inte lyckades gissa och kontrollera tillräckligt bra. Detta medförde att om man rörde sig snabbt fram och tillbaka så började man warpa omkring en del. Man studsade alltså mellan punkter på ett ganska okontrollerat sätt eftersom datorn upplevde att man hela tiden var någon annan stans på väg åt något nytt håll. Om man t ex strafeade, rörde sig snabbt från sida till sida fick det avataren att röra sig klart längre i sidled på kortare tid än vad som egentligen skulle vara möjligt. Alla som var bra på spelet gjorde detta instinktivt när de stötte på fiender. De som inte kunde sa att det var lamt och fusk eftersom spelet inte var tänkt så. Det de missat att förstå är att kan man så får man. Spelet var gjort så, det var en spelregel.

Det du alltså ska göra är att spela för att vinna. Det är det som är steg ett.

Vilken site ska man välja i Ipoker nätverket?

Tuesday, March 4th, 2008

Sen ett tag tillbaka spelar jag mycket poker i iPoker nätverket och då framför allt på Chilipoker. Om jag ska vara ärlig vet jag inte varför jag bytte från Party Poker där jag spelade oftast förr. Däremot vet jag att jag gillar att spela på iPoker. Spelet är väldigt loose, något som passar mitt relativt tighta pokerspel. En anledning till att det är så “löst” måste vara att det är ett relativt nytt pokernätverk och i första hand är fyllt av casino spelare som vanligtvis är lösa som ägg .

Jag är en dedikerad Sit’n'Go-spelare och det är förmodligen det jag gillar best med iPoker, det är ett bländande utbud av SnG’s.

Något som inte är lika viktigt men fortfarande trevligt med iPoker är grafiken. Utseendet och spelkänslan är både trevligt för ögonen och funktionellt på samma gång, något som inte alltid är fallet med poker nätverk.

Som jag tidigare sa så spelar jag på Chilipoker Poker en ligne Gratuit, varför? Bra fråga, först prövade jag CDPoker som är en av de större siterna i nätverket. De började smidigt nog med att blåsa mig på min deposit bonus. När jag kontaktade supporten fick jag det mest korkade svar jag någonsin fått.

Efter det spelar jag gladeligen på Chilipoker. De har en lysande support vilket är en av de viktigaste grejerna för mig. Dessutom har de bra bonusar och turneringar. För att summera så ger jag mina varmaste rekommendationer till både Chilipoker och iPoker Network. Om du mot förmodan inte skulle vilja spela på Chilipoker finns det många andra att välja bland i nätverket:

AbsoluteLifePoker.com, ADVFN Poker, AtlanticPoker.com, bet365poker, BetFred Poker, BetterPoker.com, BigSlick.co.uk, BlondePoker.com, Blue Square, BrucePoker.com, CardozaGames.com, Carlos Poker, CBMbet.com, CDPoker, Centrebet Poker, ChiliPoker.com, Club on the Park, Dafa Poker, Daily Star Poker, Diamond Club Poker, DMH Poker, Expekt, Fair Poker, FCPokerRoom.com, GetOffTheRail.com, Golden Palace Poker, GreenJokerPoker.com, HansaPoker.com, JonnyTexasPoker.com, Kiwi Casino Poker, Ladyrose Poker, Noble Poker, NoIQpoker.com, NutsPoker.com, Paddy Power Page 3 Poker, Parimatch.com PlayGate Poker Poker In Europe Poker Ocean Poker.fr Poker770 PokerDucks PokerUTD.com, Prestige-Poker, Racing Post, SaintsGaming.com, Setbet-Poker.com, SouthernCrossPoker.com, SportsInteraction.com (non-US), Svenska Odds Poker, TheRivercard.com, Tiger Poker.com, TilaPoker.com, Titan Poker tnpl.co.uk (The Nuts Poker League), TonyGPoker, UK-Poker.co.uk, UncoverPoker, UniversityPokerLeague.com, USA Poker, VC Poker, Viking Bet Poker, W Poker, Wass Poker, WindowsCasino.com och slutligen WorldPokerArena.com

Bingo online

Saturday, March 1st, 2008

Ett av alla de spel man kan spela på nätet är bingo. Bingo har slagit igenom som ett spel som lite mer riktar sig till kvinnor, om man då jämför med poker som är ett spel på nätet av samma klass. För dig som är intresserad av att spela bingo finns det många bra guider med tips och tricks. Detssutom kan du på de flesta hitta gott om bonusar. En bonus innebär att om du sätter in en vissa summa pengar och spelar så kommer det så småning om ramla in lite slantar till ditt konto, även om du inte vinner. Det kanske verkar futtigt men de små slantarna har en förmåga att kunna bli riktigt mycket slantar om du spelar mycket.  Ett exempel på en bonus kan vara att du får din insättning dubblad.

Poker online Casino Pokerspelaren Ladda ner musik

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap