Spelnyheter » Uncategorized

Kategori: ‘Uncategorized’

Multi-Tabling i Poker

Thursday, February 25th, 2010

Brukar du spela på flera bord samtidigt när du spelar poker online? Oavsett om det gäller en poker turnering eller cash game, så är det mer populärt än någonsin att spela på flera bord samtidigt. Med så många teknologiska funktioner, nya monitorer och videokort så är flera bord ett sätt att möjligtvis öka sina vinster. Särskilt om du spelar cash games. Tom Dwan är förmodligen en av de mest populära multi-bord pokerspelarna i dagens poker. Hevad Khan blev bannad efter att ha spelat 64 bord samtidigt. Sedan sände han in en film och bevisade att han faktiskt gjorde det. Det poker rum han spelade i trodde till en början att han var en bot. Om du vill spela online poker, så har du alltid möjligheten att spela så många bord du vill.

Varför flera bord?
Huvudargumentet för att spela flera bord samtidigt är att det ökar dina vinstmarginaler. Detta för att du helt enkelt spela fler antal händer per timme. Ju fler händer du ser och spelar rätt, desto större är dina chanser att öka dina vinster per timme. Nu utgår jag från att du är en spelare över genomsnittet. Givetvis ändras de förutsättningar som finns angående variansen och de effekter de ger i ditt spel. Det är med andra ord ingen garanti att du kommer tjäna bättre med pengar bara för att du spelar på flera bord samtidigt. Om du håller koll på online poker proffsen och deras statistik så märker du att de kan ha väldigt stora svängningar. Detta gäller särskilt i Omaha poker.

En annan anledning, som för mig förefaller lite konstig är att många pokerspelare verkar bli uttråkade över att spela på endast ett bord. Både professionella pokerspelare och amatör pokerspelare har erkänt att de då och då tycker det är tråkigt att spela poker. Hur det ens är möjligt går bortom mitt förstånd, men det handlar kanske om vissa spelares personligheter. Jag brukar ha det tålamod som krävs i både jobb och andra uppgifter som jag tar mig an. Eftersom jag inte lever mitt liv i 100 km/h, så brukar jag också kunna uppskatta mina dagliga upplevelser. Spelet poker, och i synnerhet online poker brukar dock dra till sig en typ av spelare som kan ha väldigt dåligt tålamod, även när de spelar live poker turneringar.
Det borde egentligen inte vara så svårt att få bort den känslan av uttråkning. Det finns så mycket man måste göra. Man måste studera sina motståndare, leta efter uppvisade händer, hitta bettingmönster och en massa andra saker. Det finns egentligen ingen anledning till varför man som pokerspelare skulle bli uttråkad. Online poker spelas dessutom snabbare och snabbare. Jag antar att det hela i grund och botten handlar om hur mycket förberedelser man lägger ner.

Nackdelarna
Nackdelarna med att spela flera bord är det faktum att de flesta av oss inte kan hålla koll och fokus på fler än 3 till 4 bord på samma gång. Varför? För att när du väl har flera bord öppna än du samtidigt kan se i din på din skärm, så har du helt enkelt inte tid att se allt action på borden. Du reduceras till att bara spela de händer som du är med i. ¨
Ett annat problem med att spela flera bord är att din reaktionstid blir förkortad. Tänk dig att ha 20 till 30 bord öppna och att du har 60 sekunder på dig för varje hand. När du ska spela en hand så är det mycket troligt att du bara har några sekunder på dig. Det här är självfallet inte tillräckligt med tid för att ens snabbt tänka över vad du ska göra med din hand.

Det går uppenbarligen att lyckas bra med multi-tabling alla dagar i veckan. Du behöver bara var smart nog och hitta ett bra sätt att göra det på. Om du vill pröva att spela flera bord, så börja inte med 10 bord direkt. Börja med två eller tre bord och får en känsla för vad som känns bekvämt för dig. Vissa spelare kanske känner att det är OK att spela 10 bord samtidigt, medan andra kanske känner att det räcker med max 6 st. Endast du kan veta var din egen gräns går. Om du känner att det börjar bli för många bord, så måste du direkt skära ner på antalet bord. Det kan verka enkelt, men jag vet många spelare som regelbundet förlorar när de spelar flera bord samtidigt, men som ändå fortsätter att spela på detta vis.
Så var smart och ha koll på dina egna begränsningar.

UIGEA

Friday, January 29th, 2010

Om du spelar online poker så är du troligen bekant med Unlawful Internet Gaming Enforcement Act (UIGEA). Detta var en proposition som gjordes av Bill Frist för ett par år sedan. Syftet var att stoppa amerikanska pokerspelare från att spela poker online. Jag ska inte gå in på alla lagstiftande komplikationer som kom med detta förslag. Anledningen till UIGEA var att man menade att gambling skadade moralen och att amerikanska dollar lämnade landet istället för att spenderas innanför landets gränser. Det är uppenbart att Bill Frist inte har en aning om vad online poker handlar om. Han har ingen insyn eller förståelse för hur pokerspelare fungerar och hur vi sköter våra bankrullar.


USA och online poker
Online poker har funnits sedan 1997. De tidiga poker rummen var enkla och små, men trots allt funktionella. Över åren har fler och fler poker rum kommit fram. Konkurrensen mellan pokerrummen började att tätna. Då poker genom tv-utrymme blir alltmer populärt, så registrerade sig också fler och fler amerikanska spelare registrerade på olika poker rum. När Chris Moneymaker 2003 vann WOSP Main Event så nådde pokerboomen sin topp. Sedan, från ingenstans kom myndigheterna och klampade in. De såg på online poker som om det vore pesten. 2006 skrev lagar som förbjöd amerikanska banker att göra transaktioner med online poker rum. Man menade att detta förstörde vårat samhälle och den amerikanska kulturen. Sedan dess har online poker spelare fått kämpa för att legalisera det spel som vi älskar här i USA.


Felaktiga Myter
Till att börja med så är pokerspelare, och i synnerhet online poker spelare inte ett gäng slöa individer som istället för att skaffa sig ett jobb sitter på poker rum dagarna i ända. De flesta av oss lever väldigt aktiva och produktiva liv utanför vår poker. Jag har vänner från pokern med yrken som doktor, lärare, elektriker och professor. När man spelar poker så möter man verkligen många olika människor. Det är väldigt få sporter där man på samma sätt tillåter dig att interagera med så många olika människor, från olika länder och med olika yrken.
Sedan har vi det här med att poker skulle skada moralen och förstöra våran ungdom. Ja, Internet består ju till 90% av pornografi, så varför skriver ingen en proposition som stoppar ungdomar från att kolla på all denna gratis porr? I USA känns detta som ett väldigt hycklande. Vad bidrar mest till moraliskt förfall? Poker eller porr?


Idén om att amerikanska pokerspelare spenderar alla deras online vinster utomlands är bara löjlig och visar återigen hur lite de som skrev UIGEA faktiskt vet om online poker rum och online poker spelare. Oavsett vilket land man bor i, så har man möjligheten att ta ut pengar och använda dem som man vill. Utanför USA har man många gånger ställen som NetTeller och FirePay som agerar som en tredje part mellan dig själv och poker rummen. Jag tycker att det är ganska självklart att en amerikansk pokerspelare inte kommer att be om att få sin check till ett annat land. När vi väl få våra checkar så spenderar vi pokerspelare pengarna där vi lever. När det gäller amerikanska pokerspelare så betyder alltså detta i USA. Personerna bakom UIGEA hade med lite, lite mer research och några konversationer med folk som driver online poker rum lärt sig en hel del vettiga saker angående hur online poker fungerar.


UIGEA blev nyligen lagt på is fram till juli 2010. Detta är ett väldigt positivt steg till att legalisera online poker i USA. Om vi helt enkelt kan reglera och skörda den $3 miljards intäktsström så kommer andra länder att se på denna modell och följa efter. Jag kan verkligen inte förstå varför USA är så emot en industri som gång på gång sagt att den är mer än villig att betala skatt. Så låt oss hoppas att 2010 blir ett bra år där vi gör framsteg närmar oss en seger i denna kamp.

Poker är en sport

Friday, December 18th, 2009

Det har ända sen poker fick sin plats i rampljuset pågått en debatt huruvida poker ska räknas som en sport eller ej. Många påstår att tur spelar en mycket större roll i poker än vad den faktiskt gör. Andra menar att skicklighet i slutändan är mycket mer avgörande än tur och att spelet därmed handlar om skicklighet. Det finns sanning i båda argumenten och vi ska här titta lite mer noggrant på dessa saker.
Vad är en sport?
Om vi försöker definiera vad en sport egentligen är, så märker vi direkt var de delade åsikterna börjar. Jag inser att man aldrig kan få alla att bli överens om vad en sport faktiskt är, men jag ska göra mitt bästa. Sport anses överlag vara en aktivitet där du tävlar mot ett annat lag eller en annan person. Detta verkar ganska klart. Vi kan nog alla utan större problem komma överens om att poker uppfyller detta kriterium. Vissa skulle mena att sport är en tävling som under själva spelet eller matchen kräver någon form av fysisk prestation. Fotboll, baseboll, basket eller hockey är alla exempel på dessa typer av tävlingar. Alla dessa ”sporter” kräver att du kastar en boll, skjuter en puck eller på något sätt hjälper ditt lag att inom speltidens ramar nå bästa möjliga poäng eller målskörd. Även om poker inte vanligtvis inte spelas som en typisk lagsport, så har detta format förekommit. De flesta pokerspelare anser troligen att en poker turnering eller ett cash game kräver lite eller ingen som helst fysisk prestation. Det betyder dock inte nödvändigtvis att poker inte är en sport.
Tur-faktorn
Tur är givetvis ett element som är närvarande i cash games och poker turneringar. De bästa spelarna i världen kan inte slå turen, men dessa spelare når upprepade gånger finalbord. De lyckas sätta sig i positioner som gör att de tar vinning av sin skicklighet genom att ha tur. Tur, eller varians kan absolut spela en roll i en poker turnerings utkomst. Sedan finns de som menar att poker, oavsett hur bra du spelar bara handlar om tur. De menar att allt i slutändan handlar om hur korten faller. Detta är till viss del sant, men folk som använder detta argument kan aldrig förklara varför samma spelare fortsätter att vinna gång på gång. Tur är ett närvarande element i alla typer av poker. Spel som Omaha, Omaha Hi/Lo, RAZZ, Stud, Stud 8/OB and No Limit online på bwin.com! Texas Hold ’em handlar alla i viss utsträckning om tur.
Poängen som de flesta missar är dock att de flesta andra sporter också innehållet tur. Alla har väl bevittnat tabbar eller misstag i en match? Detta är saker som tränarna eller spelarna inte kan styra förutse eller styra över. Det är samma sak med variansen  i hur korten kommer på brädet i poker när du är en 82% favorit. Så än så länge är poker en sport.
Allmän uppfattning
Pokerspelare kan inte styra över den sista avgörande faktorn. Detta blir då det sätt som allmänheten ser på poker. De flesta som ser poker som en sport gör det för att de helt enkelt kan se World Series of Poker på ESPN varje år. ESPN ses som den ultimata sportkanalen. När man ser heads-ups, känfisturneringar och andra pokerspel på TV så ser man folk bli utslagna precis som i andra sporter. Man ser spelare som vinner och förlorar, precis som i andra sporter. Jag vill ganska bestämt påstå att poker absolut är en sport. Är det verkligen så farligt?
Jag är all in!

Zen Poker

Friday, November 27th, 2009

Zen är en slags disciplin inom buddhismen som fokuserar på att kontrollera sitt eget psyke för att kunna nå häpnadsväckande resultat. Zen Poker använder principerna i Zen för att bryta ner ditt pokerspel i beståndsdelar och sen förändra ditt sätt att se på poker. Spelare som Andy Black och många andra proffs använder sig av det systematiska synsättet som Zen Poker förespråkar. Detta ska leda till bra resultat vid pokerbordet.

Zen är i grund och botten konsten att nå lugn och frid genom förståelse och självkontroll. Något som kan vara väldigt användbart för den som lätt tiltar efter en smärtsam förlust. Om du har reagerat negativt och tiltat i poker så kan synsättet från Zen Poker vara något värt att lära sig.

Det händer att pokerspelare ibland tappar verklighetsuppfattningen om hur och varför en viss förlust egentligen uppstod. Istället för att skylla på den slumpmässiga natur som lade det särskilda kortet på den särskilda platsen i kortleken, så tror vissa spelare att det är något större, något mer illvarslande som sker. Vissa tror att deras egna personliga otur gör att de förlorar och att det mer eller mindre är universum som straffar dem för någonting. En del tänker att de helt enkelt inte är värda att vinna på grund av deras förlust.

Det ligger i människans natur att leta efter förklaringar och anledningar till slumpmässiga händelser och ofta känns till och med en ganska bisarr slutsats bättre att erkänna att det bara handlar om kortens slumpmässiga blandning. Många spelare som går all-in som favoriter och bara behöver undvika en kung förväntar sig ändå helt ärligt att de ska förlora. Många av dem ser förvånade ut när de väl vinner handen.

Vidskepliga spelare kan ibland gå väldigt långt i sina försök att undvika förluster. Vissa bär alltid samma kläder, andra har samma rutiner på turneringar och har en rad av konstiga ritualer för sig. Zen Poker är en teknik som erbjuder ett lugn och som dämpar stressen. Det finns även en fördel på en djupare nivå då många pokerspelare ofta är hårt belastade individer med både en mental och fysiskt ohälsosam livsstil.

Alla poker turneringar du deltar i har ett stort förstapris jämfört med din inköpssumma. Alla spelare som deltar kan vinna turneringen. Varenda gång så finns chansen att det kan bli just du och detta gör det givetvis spännande för vilken pokerspelare som helst. Men om du har försökt, låt säga trettio gånger att nå storvinsten och alltid misslyckats så kanske du börjar fundera. Efter en rad smärtsamma förluster och oturliga situationer kanske du blir paranoid och tror att det är något som stoppar dig från att vinna. Detta kan leda till den överdrivna slutsatsen att hela världen är emot dig och detta kan i extrema förhållanden leda att din personlighet förändras.

Zen poker får dig att ta ett steg tillbaka för att kunna förstå varje del av ditt spel. Det bryts ner i beståndsdelar och innehar hela tiden ett realistiskt perspektiv. Istället för att läxa upp dig själv efter jobbiga förluster så lär du dig att uppskatta faktumet att det alltid finns någon annan turnering och att tur är en del av spelet som vi helt enkelt måste acceptera. Men vi ska inte bara acceptera, utan även omfamna turen. För vad som är otur ibland kan ibland bli till tur och göra att det nästa gång är du som vinner.

Tänk dig en serie av bokstäver som “AGHRI WMCOP WOICN OWMEO CMFJR”, hur lång tid skulle de ta att memorera den raden? Försök nu att komma ihåg den här serien av bokstäver: ”Poker players are very cool”. Den har nästan samma antal bokstäver som den hopplockade raden, men vi kommer ihåg den senare för att vi känner igen mönstren från vårt vardagliga språk. Att på detta sätt bryta ner pokern och på så sätt lära sig mer om det kan verkligen hjälpa dig och Zen Poker lär dig hur du ska göra det.

Den populära boken ”Zen and the Art of Poker” av Larry Phillips lär dig att hålla bort känslor när det kommer till poker. Den hjälper dig att komma över jobbiga förluster och att överkomma rädsla både för att vinna och förlora. Den ger dig ett sunt och hälsosamt perspektiv till poker som eliminerar många av de stressmoment som brukar finns involverade. Om du påverkas kraftigt av stora förluster eller även vinster, så kan den här boken hjälpa dig att hitta en balans. Jag kan rekommendera den här boken som ett bra tillskott i ditt pokerbibliotek eftersom det är någonting annorlunda och kan vara till stor nytta för en spelare som vill lära sig spelet. Spelare som till exempel Phil Ivey har ett stort övertag över sina motståndare på grund av sin lugna och behärskade inställning till poker.

Poker Bankroll Management

Wednesday, October 28th, 2009

Det finns många sätt att hantera en bankrulle i poker. Det viktigaste är dock att om du vill ha poker som en seriös inkomstkälla, så måste du ta hand om din bankrulle riktigt ordentligt. Det finns inga direkt bestämda regler angående hur man sköter sin bankrulle, så länge du alltid ser till att minimera riskerna. Jag har hört folk fråga om hur många inköp man gör på en särskild nivå för att undvika att gå minus och bli pank.

Som med de flesta sakerna i poker så är svaret inte givet. Mycket beror på vilken typ av edge du har, men också på hur aggressiv din spelstil är och på hur spelet i sig självt är. I mer tighta matcher kanske du klarar dig med så lite som 20 inköp! Jag har faktiskt pratat med en hel del spelare vars värsta nedgång har varit 10 inköp på no-limit Texas Hold’em.

Om du t.ex. spelar på low stakes-nivå i NL50-spel med svaga och tighta spelare, så kanske du aldrig behöver mer än 10 inköp! Detta beror ju dock givetvis inte bara på dina motståndare, utan är även en kombination av din egen skicklighet och hur aggressiv och risktagande du är i ditt spel. Ju mer varians som är inblandat desto större bankrulle kommer du att behöva.

Om du t.ex. konstant bluffar genom att check-raisa med draghänder, så kommer du ha större svängningar. Detta för att du helt enkelt får potten att närmast eskalera i lägen då dina motståndare inte alltid kommer att ge vika för det tryck du sätter på dom. De generella riktlinjerna när du spelar poker på låga nivåer är dock oftast runt 20 inköp.

Dessa siffror stiger hur som helst när du ökar i nivåer, då spelet ändå blir mer aggressivt. Jag har tidigare använt ett strikt bankrulle-system för att flytta upp eller ner i nivåer beroende på hur mycket jag vann eller förlorade. Låt mig förklara hur detta fungerade.

Vi säger att jag började på NL50 med $500, vilket är 10 inköp! Om jag förlorade $250 (5 inköp) så gick jag ner till NL25 där jag hade samma 10 inköp igen. Detta stoppade mig från att hopplösta fortsätta spela under bankrulle på NL50.

På detta sätt undviker du också att förlora alla dina pengar på en nivå som helt enkelt är för svår för dig. Det är likadant åt andra hållet. Om mina $500 växte till $1000 så flyttade jag upp till NL100 där jag hade 10 inköp igen. Om det visade sig vara för svårt, så att jag förlorade och gick tillbaka ner till $500 igen, så gick jag också tillbaka ner till NL50.

Om du gör på detta viset så försäkrar du dig om nästan aldrig bli pank. Dessutom ger du dig själv en bra chans till röra dig uppåt i nivåerna! Jag vet spelare som har gått från att spela NL50 till NL600 på en och samma månad. Det troligen lite väl snabbt dock, då att ha en bra storlek på bankrullen inte är det enda som räknas när man flyttar upp i nivåer.

Du kommer att möta spelare som är mycket bättre och har mycket bättre teknik. De kommer ha bättre tankesätt och bättre pokerfilosofi på alla områden. Många härdas och lär sig mycket genom att spela tiotusenstals händer på dessa nivåer. De använder spårningsprogram som Poker Office eller något liknande. Så du har en hel del lärdom att ta in först och det kommer att ta tid.

Att flytta upp och ner i nivåer är dock det bästa försvaret mot att gå bankrutt. Vanlig bankroll management eller bristen på det kan vara skillnaden på en bra eller dålig spelare.

Bonus i nätpoker

Wednesday, October 28th, 2009

Det finns många spel, men få är så roliga som poker. Och det finns många platser att spela poker på, men få är så roliga som på nätet. Och det finns mycket som är kul med poker, men roligast är bonusarna.

Den viktigaste bonusen inom poker att hålla reda på är den bonus som kallas för välkomstbonus eller insättningsbonus. De flesta pokersajter för sig med en sådan, vare sig det handlar om mycket eller lite. Läs gärna mer om det här på exempelvis pokernet.dk! Många matchar din första insättning med så mycket som 100 %. Sätter du in 1000 kronor att spela för på en sådan pokersajt, får du följaktligen 1000 kronor extra av företaget att spela för. Sätter du in mycket pengar kan du alltså tjäna en hel del på detta! En del sajter lockar med ännu mer än 100 % i bonus, ibland upp till 300 %! Du ska dock passa dig lite för de sajter som lovar guld och gröna skogar, då det ibland kan handla om vilseledande marknadsföring. Ibland får du inte de 300 % på samma insättning, utan på dina tre efterföljande, samt att du som regel måste omsätta bonuspengarna ett ganska stort antal gånger innan du kan ta ut dem. Håll dig därför till de pokersajter som låter rimliga i sina erbjudanden, och låt dig inte förblindas. Visst kan en bonus vara en stor fördel att dra nytta av, men till syvende och sist handlar det främst om att spela på pokersajter som är seriösa i sitt utövande, inte de som kan ge bort mest gratis pengar.

Vinna en pokerturnering?

Wednesday, October 14th, 2009

Turneringspoker är nu för tiden en väldigt stor företeelse och tv tillsammans med Internet har definitivt speedat på denna process ordentligt. Miljontals av spelare världen över drömmer nu om att ta hem en WPT-titel eller att vinna ett WSOP-armband. Givetvis så ser dock verkligheten väldigt annorlunda ut. De flesta spelare tar aldrig hem en turneringstitel och den övervägande majoriteten når aldrig ens ett finalbord.
Varför är det så här? Det finns flertalet anledningar och det behöver inte endast röra sig om brist på talang. Många pokerspelare har helt enkelt inte den rätta tekniken för att lyckas i en pokerturnering, utan har istället en något långsammare stil i sitt spel som lämpar sig bättre för att spela poker i cash games.

Det måste dock nämnas att ett sexhands cash games ofta har ett bra mycket högre tempo än de första rundorna i en turnering. De flesta av de lite mer oerfarna turneringsspelarna får det svårt när blindsen når en nivå då medelstackstorleken är relativt liten.

Det är i detta skede som de riktiga proffsen lägger in en växel till och börjar spela mer aggressivt, medan nybörjarna brukar få det svårt, då de med hand på hand av dåliga kort ständigt måste lägga sig. Så småningom känner de sig tvingade att göra en markering genom att gå all-in. Även om de vinner just den handen, så ligger de dåligt till och det är oftast bara en tidsfråga innan de åker ut ur turneringen.

Poängen är att man måste spela fort för att kunna vinna en poker turnering och därmed måste man även ta risker. Låt oss tänka på detta. Säg att du spelar en turnering online med 1000 spelare och med chipstackar på 5000.  Det betyder att det finns 5 miljoner chips i cirkulation. För att vinna turneringen måste du vinna varenda en av dessa chips.

Det här kanske verkar självklart, men de flesta turneringsspelare inser inte vikten av detta, utan spelar istället för tight och med alldeles för lite chanstagningar. Detta resulterar i att de har få marker kvar när turneringen har kommit halvvägs. Oftast är detta spelare som har för liten bankrulle för turneringen och knappt försöker att chansa.

Denna typ av spelare har som taktik att spela försiktigt och hoppas snarare på att turen ska ta dem så långt som möjligt. Det här är tvärtemot hur turneringsproffs spelar. De inser att det totala antalet händer de kommer spela under hela turneringen inte är alltför många. Proffsen vet att de måste få saker att hända istället för att bara sitta och vänta på turen ska hoppa upp i famnen på dem.

Proffsen inser också att bara hamna i pengarna oftast inte är tillräckligt, utan att de riktigt stora pengarna finns på de tre sista placeringarna. Man måste lära sig att se pokerturneringens struktur och sedan spela därefter. Till exempel, så har online-turneringar ofta en relativt snabb struktur och det betyder att man själv måste spela snabbt för att överhuvudtaget ha en chans på de stora prissummorna. Det är också viktigt att vinna de stora priserna i pokerturneringar med en sån kontinuitet att man tjänar på det.

Det finns många olika stilar som kan vara framgångsrika i turneringspoker, men vilken stil du än väljer, så se till att vara säker på en väldigt viktigt sak. Se till att spela snabbt nog för att ge dig själv en chans att vinna turneringen. För om du inte spelar snabbt nog, så har du ingen chans överhuvudtaget.

Poker software

Monday, August 17th, 2009

När det gäller att vinna pengar på poker så bör man vara väl medveten om att det är väldigt svårt. Inte nog med att du måste kunna alla de olika spelen utan du måste också ha en djupare förståelse för spelet om du ska lyckas. Mycket går att läsa sig till men en del saker lär man sig bara genom att spela vid borden och få nya kunskaper genom erfarenheter. Då det finns massvis med mer eller mindre böcker om hur just du ska vinna på poker så finns det att läsa för den som vill öka på sina teoretiska kunskaper. Vill man däremot ha erfarenhet och det snabbt finns det flera alternativ. Det kanske lättaste och oftast även det bästa är att spela på exempelvis på Bwin. Här finns mycket fisk vid borden och då det är en väldigt stor klient så finns det massvis med spelare oavsett vilken tid på dygnet som du vill spela. Fördelen med online poker jämfört med vanlig poker med någon som blandar och ger är att det går mycket fortare. Det innebär att du kan se fler händer och förhoppningsvis lära dig mer.

När det gäller olika sorters spel så är och förblir det mest förekommande vanlig Texas hold´em. Vill du få ytterligare en fördel i ditt spel så finns det olika poker software som kan hjälpa dig. Dessa program som exempelvis Poker Office och Poker Tracker hjälper dig att hålla koll på dina motståndare. Spelar man fler bord samtidigt så blir det lätt svårt att hålla koll på varje spelare runt varje bord. Vet man däremot vad det är för sorters spelare man möter kan man anpassa sin egen spelstil för att på bästa sätt bemöta sina motspelare. Dessa program kanske låter avancerade men är oftast väldigt lätta att lära sig även för en novis. Det mesta sköts per automatik och programmen samlar i bakgrunden in händerna du spelar. Därefter sorteras spelarna så att de delas in i olika kategorier. Är en spelare väldigt lös och synar ned mest hela tiden så klassas denna som en fisk. Är det däremot en väldigt tajt spelare som bara spelar nötterna kanske denna spelaren får beteckningen sten (tajt spelare). Men du kan även få löpande information som ger mer information än bara vad det är för slags spelare du är uppe mot. Genom att välja vilken statistik du vill ha synlig direkt på pokerborden kan du se exempelvis hur ofta en spelare lägger sig innan floppen eller synar på turnen. Det låter som fusk men är inget olagligt allt utan det hela blir lite som något spelbolags slogan att den som vet mest vinner också mest.

Vet man även mest så kan man förstås spela med ett helt annat självförtroende. Man får känslan av att man vet mer än motståndarna man möter, vilket oftast även är fallet eftersom långtifrån alla använder sig av denna typ av program. Även om programmen kostar några kronor så kan det vara väl investerade pengar för den som vill vara seriös med sitt pokerspelande. Det går förstås även att analysera sina egna händer och då kan man lättare se om den senaste dåliga svingen beror på otur eller helt enkelt på dåligt spel. Då kan man även analysera sitt egna spel och i efterhand se varför man spelat på ett visst sätt i en viss situation. Märker man att man ofta spelar dåligt på turn med färgdrag kan man se detta i programmet och förbättra sitt spel. Det går även att återspela händerna man spelat så att man slipper läsa massa statistik utan direkt kan se händerna som de såg ut när de spelades vid bordet.

Undersökning av “faror” med online poker

Tuesday, July 21st, 2009

Världens nu första epidemiologiska undersökning har nu genomförts med resultat som troligtvis går emot vad många trott. I studien, som omfattat 3445 online pokerspelare som har följts under två år, kan man konstantera att myten om att online spel som något farligt är väldigt överskattad.

Studien visar också att det inte är farligare med online spel än med spel som sker offline. Studien visar även att de åtgärder som spelbolaget tagit när det gäller att spela ansvarsfullt ger goda resultat.
Det är idag vanligt att företagen använder sig av någon form av tjänst som spelaren måste använda för att exempelvis ställa in sina egna spelgränser. I och med dessa tjänster tar spelbolagen sitt ansvar i att försöka stävja spelmissbruk och liknande problem. Då denna typ av verksamhet nu får stöd i undersökningar som denna kommer förhoppningsvis fler att utöka denna typ av hjälp mot spelberoende.

I undersökningen var majoriteten av deltagarna män (95 procent) och den ungefärliga åldern på spelarna var 27, 9 år. Det kan ses som en god bild av hur den typiska spelaren idag ser ut. Den typiske spelaren i undersökningen spelade aktivt i sex och en halv månader och spelade en gång var tredje dag. Medianen för hur mycket de spelade på låg kring 13 euro och kostnaden för varje session blev nästan två euro. Bwins vice VD, Manfred Bodner, ser positivt på undersökningen och säger bland annat att spelbolagen i och med denna undersökning nu kommit ett steg närmare för att förså beteendet hos online spelare. Därmed kan vi lättare hitta beteende mönster och också hitta tecken som tyder på ohälsosamt spelande, säger vice VD för Bwin Manfred Bodner.

Just ordet epidemiologisk är antagligen inget ord som de flesta känner till men vad som menas med detta är läran om sjukdomsförloppets demografi. Det är vanligt att det studeras sjukdomar eller epidemier för att få ett statistiskt underlag. Unikt för denna typ av undersökningar är att det går att använda på sjukdomar utan smittrisk som exempelvis diabetes eller spelberoende. Undersökningen kunde slå fast en hel del intressanta fakta.

Gruppen av spelare delades upp i två grupper där 95 procent tillhörde den gruppen som spelade lite mindre, ungefär 13 euro vid två sessioner i veckan. De andra fem procenten spelade mer och omsatte 89 euro vid varje av de tio sessionerna i veckan. I undersökningen konstaterades även att spelarna blev bättre desto mer de spelade och det är antagligen något som gläder de flesta. Det fastslås också att mer studier i denna fem procent grupp behövs för att tydligare kunna förstå dem. I undersökningen fastslås även att det inte är möjligt att se om dessa fem procent är professionella pokerspelare och därför spenderar så mycket tid med pokern.

Bakom undersökningen står bland annat Bwin som är känt för många som den största aktören inom  sports betting. Det handlar om ett samarbete mellan Harvard Medical School och Bwin. För de som vill pröva på att spela online poker är Bwin ett bra alternativ med deras goda kundhantering och höga säkerhet. Bwin erbjuder även ett stort spelutbud så att spelaren ska hitta något som passar just denna.

Förhoppningsvis kommer nu fler undersökningar att göras så att kunskaperna om online spel och de som väljer att spela blir större. Denna undersökning är egentligen bara ett skrap på ytan men onekligen ett steg i rätt riktning. Fler typer av denna undersökning kan på sikt förhoppningsvis hjälpa till att stävja den felaktiga bild som många har på poker online och sportsbetting. Det är ingenting farligt och något som alla utan oro kan pröva på. Dessutom finns idag god hjälp att få för den som får problem med spelmissbruk.

Europas viktigaste basketturnering

Friday, June 12th, 2009

Jag kan än idag minnas med värme och nostalgi hur allt begav sig. Det var en god vän till mig som under några månader hade spelat lite poker på internet som fick mig att pröva. Spännande och nytt var det att spela kort över nätet som ett riktigt proffs. Nåja kanske inte som ett proffs men som tur var fanns det möjlighet att spela gratis poker på bwin.com och det var en bra inkörsport. Visserligen var det inte samma sak att spela poker utan pengar men det ar en god början och en bra chans att lära sig grunderna i spelet. Självklart gick det väldigt bra när jag spelade med låtsaspengar och det var med stort självförtroende som jag till slut tog steget till borden med riktiga pengar. Här gick det tyvärr inte lika bra och kanske berodde det på att jag visste att nu var det på riktigt och därför inte kunde slappna av ordentligt. Det påverkade förstås mitt spel och det kändes lite obekvämt att spela med riktiga pengar. Som tur var försvann detta med tiden då jag pressade mig själv att fortsätta spela även fast det inte gick särskilt bra i början. Med tiden så kom känslan av att det var kul att spela tillbaka och jag började trivas vid borden igen. Det var en härlig känsla att kunna vinna pengar vid borden av den enkla anledningen att jag var den bättre spelaren och jag fortsatte att spendera mycket tid på poker. Jag prövade också på diverse casinospel, mest bara för att prova något nytt men jag fastnade ändå aldrig riktigt för något annat än möjligtvis blackjacken. Därför blev det så att jag under lång tid mest fokuserade på det som jag var bäst på och tyckte var roligast, nämligen poker.

Men efter en tid så tänkte jag att det skulle vara kul att testa något annat. Några vänner hade sedan en tid tillbaka roat sig med att på helgerna ägna sig åt sportsbetting. Då jag redan var idrottsintresserad så passade det mig perfekt. Dessutom insåg jag att det var mycket mer intressant att följa en fotbollsmatch ifall jag hade satsat pengar på den. Men även här gick det inte så bra i början. Antagligen berodde det på att jag mest följde min magkänsla när jag gjorde mina satsningar.  Därför gjorde jag precis som jag hade gjort med pokern, jag läste på och lärde mig mer och mer om de olika lagen jag spelade på. Detta gjorde att det gick bättre och jag blev med tiden bättre på att hitta matcher med bra odds och vann en del. Basket har jag sedan jag var ung spelat så av naturliga skäl blev det därför mycket betting på denna sport. Har man ett genuint sportintresse för en särskild sport så blir det bra mycket lättare att engagera sig i den. Häromdagen satt jag och slösurfade på diverse spelsajter för att hitta några intressanta matcher att spela på. Orden Spela online till bra odds på EuroBasket 2009, fångade min uppmärksamhet. För er som inte har en aning om vad Eurobasket är för något så kan jag lite snabbt förklara vad den handlar om. Det är Europas viktigaste basketturnering som i år går av stapeln i Polen. Förra årets titelförsvarare Ryssland kommer att göra allt för att vinna igen. Jag däremot tror att Sverige har en god chans att komma långt och det är med stor spänning, och mycket satsade pengar, jag ska följa deras väg i turneringen. Vinner jag inga pengar så får jag förhoppningsvis njuta av en hel del välspelade matcher i den sport jag tycker absolut mest om att titta på.

Poker online Casino Pokerspelaren Ladda ner musik

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap